Denne bog henvender sig til unge der overvejer en karriere i musikken. Bogen giver eksempler på de mange veje der er til en karriere i musikken som sanger, singer/songwriter, producer, studietekniker, manager, booker, tourmanager, scenetekniker, livelydtekniker, lystekniker, publisher, A&R … eller noget andet i musikbranchen.

De fleste job i musikbranchen forudsætter, at man har en personlig interesse for musik. Mange der arbejder i musikbranchen har på et eller andet tidspunkt i deres liv prøvet at stå på en scene, eller i hvert fald drømt om at gøre det. Ordet ’drøm’ er vigtigt, når man taler om at leve af at spille musik.

Det er ordet ’vilje’ også, altså det at ville noget så meget, at man er villig til at gøre næsten alt for at komme til det. På den måde er der mange lighedspunkter imellem at dyrke sport og spille musik. Man kan gøre det for sjov med vennerne. Man kan gøre det på hobbyplan, altså lidt mere seriøst og sammen med andre, der også vil det lidt mere end bare for sjov.

Og så kan man ville det så meget, at man går benhårdt efter at komme på 1. holdet. Man vil det, selvom det betyder, at man ikke længere spiller sammen med sine venner og selvom man ikke kan komme til fest, fordi man skal øve eller ud på spillejob næste dag. Man skal have drømmen og viljen til at gå hele vejen.

Læs meget mere om det og 270 musikeres egne svar på spørgsmålet: Kan Man Leve Af At Spille Musik.